Kötelező adatszolgáltatás szálláshely szolgáltatóknak

2019-2020-tól a szálláshely szolgáltatók törvényi kötelezettsége elektronikusan adatot szolgáltatni a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) irányába. Az adatszolgáltatás automatikusan szállodai szoftverek (PMS) segítségével történik. Azon szálláshely szolgáltatók, amelyek maximum kapacitása 8 szoba és 16 férőhely az NTAK által biztosított online, ingyenes felületen (fejlesztés alatt) eleget tehetnek kötelezettségüknek. Az ennél nagyobb szolgáltatóknak olyan PMS-t kell használni, amely rendelkezik NTAK megfelelősségi igazolással.

Az NTAK rendszeréhez történő csatlakozás több lépcsőben valósul meg:

  • 2019.07.01-től a szállodáknak,
  • 2019.10.01-től a panzióknak,
  • 2020.01.01-től az összes többi szálláshely szolgáltatónak

kötelező az adatszolgáltatás.

Az online adatszolgáltatáshoz a szálláshely szolgáltatónak regisztrálnia kell az NTAK online felületén. A regisztráció a kötelező adatszolgáltatási határidőket megelező 30 nappal lehetséges a különböző kategóriákba eső szállás típusoknak. A regisztrációt követően, a visszakapott regisztrációs kódokkal, a PMS gyártó beállítja a kapcsolatot az NTAK-kal.

Shelter szállodai szoftverünk és az NTAK közötti interface fejlesztése folyamatban van. Elkészültét minden partnerünknek írásban jelezni fogjuk.

További részletek a Shelter szállodai szofverünkről: Klikk ide >>>

UCS Team

 

 

 

Írta: ucs | Dátum: péntek, 2019. június 21. - 17:36