Elviteles ételek áfájának 5%-ra állítása

Mától 5%-ra mérsékelte a Kormány az elviteles és házhoz szállított ételek áfáját a vészhelyzet ideje alatt. A szállítás díja továbbra is 27% áfával terhelt tétel.
 
 
A fenti videónk segítségével Ön is átállíthatja áfa kulcsát. Az új áfa kulcs beállítások alkalmazásához napot kell zárni!
 
Magyar Közlöny 2020. évi 246. szám
 
1. §
 
(1) Az e rendelet hatálybalépésétől a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 8. § (1) és (2) bekezdésében meghatározott védelmi intézkedés hatályának időtartama alatt az általános forgalmi adó mértéke az adó alapjának 5 százaléka azon elvitelre vagy házhoz szállítással értékesített étel- és italforgalomra, mely étkezőhelyi vendéglátás keretében történő értékesítés esetén az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Áfa tv.) 3. számú melléklet II. részében foglalt táblázat 3. sora alapján az Áfa tv. 82. § (2) bekezdése hatálya alá tartozna.
 
(2) Az (1) bekezdés szerinti adómérték alkalmazására abban az esetben kerülhet sor, amennyiben a termékértékesítőnél az Áfa tv. 3. számú melléklet II. részében foglalt táblázat 3. sora szerinti szolgáltatás nyújtásának feltételei a Rendelet 8. § (1) és (2) bekezdésében meghatározott védelmi intézkedés elrendelését és hatálybalépését megelőzően fennálltak, illetve annak hiányában fennállnának.
 
(3) Az (1) bekezdés szerinti adómérték nem alkalmazható az (1) bekezdés szerinti ügylettel összefüggő szállítással kapcsolatos díjra.
Írta: ucs | Dátum: szombat, 2020. november 14. - 11:17